Het binnenland

Het dunbevolkte achterland van de Costa del Azahár herbergt kleinschalige dorpjes. Kenmerkend is het heuvelachtige, groene landschap met vlaktes vol met eindeloze velden met olijfbomen waarvan sommige honderden jaren oud zijn.
De oudste olijfboom van Spanjeheeft zijn 1.705e verjaardag mogen vieren. De boom staat in de plaats Ulldecona.

Ogenschijnlijk schijnt de tijd hier stil gestaan te hebben, zoals te herkennen is aan Traiguéra met zijn prachtige klooster, Cervera del Meastre dat tegen een heuvel lijkt aangeplakt en het prachtig gerestaureerde San Matéu.
Ook hier serveert men heerlijke  streekgerechten in de lokale restaurantjes op  de gezellige pleintjes.

Iets verder het binnenland in liggen het idyllische Puebla de Benifasar en Morella, een onneembare vestingstad die bij de eerste aanblik direct imponeert.
Spanje kenmerkt zich o.a. door de dorpsfeesten die bezoekers trekken van heinde en verre.  Deze vinden voornamelijk plaats in de zomer, vaak rond de oogsttijd, zoals bv.  het kersenfeest in La Salzadella begin juni.

De eerste primitieve mensen die Europa bevolkten, woonden in de grotten bij Tirig en Ulldecona, waar een museum gevestigd is en waar men 8000 jaar oude grottekeningen  in gereduceerde groepen onder begeleiding van een gids kan bezichtigen.

Dan is er nog het imponerende stuwmeer bij La Senia dat onder het bewind van Franco is gebouwd, omdat deze een heel duidelijk beeld had van hoe de waterbeheersing zou moeten zijn in dit land.

‘s Winters kan men zelfs  op 120 km afstand skiën in Valdelinares (Maestrat gebergte) .

Copyright © 2020 Landhuis Girasoles